top of page

Qui som?

La nostra història

L'any 1949 es va fundar l'Esbart Gaudí al Casal Parroquial de la Sagrada Família per un grup de nois i noies amants de la dansa. Aquest nom va ser escollit degut a que la nostra Entitat estava situada al barri de la Sagrada Família i en fa honor a l'insigne arquitecte Antoni Gaudí.

Es van formar diverses seccions com són: teatre, futbol, muntanya, colònies, bàsquet, ping-pong, etc. També hem organitzat diferents actes entre els quals cal destacar: Campionats Socials, recollida de cartes per part dels Reis d'Orient, Festes de Carnestoltes, Sopars de Germanor, Ofrenes florals a Antoni Gaudí, Balls de Saló, Exposicions, Paneres de Nadal, Tallers de Dansa, etc.

Amb el pas dels anys la nostra Entitat ha organitzat Festivals de Danses, Recitals de Danses, Mostres de Balls Tradicionals i Populars destacant els festivals organitzats a la Plaça de la Sagrada Família o a la Plaça Gaudí, convidant a altres esbarts i a grups folklòrics del país, caracteritzats per la gran afluència de públic i el gran èxit assolit.

El nostre Esbart ha participat a Rodes d'Esbarts, Festes Majors, Palau de la Música Catalana, Estadi del F.C. Barcelona, a la Inauguració dels Jocs Olímpics i a la dels Paralímpics, al Festival de Dansa Internacional de Cantonigrós, a les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya (JIF), etc.

L'Esbart ha donat a conèixer el nostre Folklore arreu de Catalunya i Espanya. També per tot Europa: Munic, Berlín, l'Alguer, Ginebra, Hartberg, etc. així com a diferents pobles de França, Àustria, Suïssa, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Itàlia i Hongria.

Molts han estat els dansaires que al llarg del temps han passat per l'Esbart per aconseguir la màxima expressivitat de la dansa i crear un espectacle de ballet basat en diferents varietats coreogràfiques. A la vegada s'ha confeccionat un extens i ric vestuari, propietat de l'Esbart, d'un gran valor per a cada ball que permet representar qualsevol dansa folklòrica amb tota elegància i categoria.

Presentem doncs, l'Esbart Gaudí mostrant sempre amb la dansa les nostres tradicions, que amb més de 65 anys d'història i al servei de les nostres danses presenta un extens repertori de danses de Catalunya, les Illes i els Països Valencians així com danses de nova creació per propagar la riquesa del nostre folklore. Una història per engrandir i magnificar la cultura de la nostra terra, Catalunya.

bolero de torrent
Marina
IMG_0005
IMG_0011
album fotos-0005
Disfressada
bottom of page